Indlæg

Sådan kommer du i mål med din bachelor

At skrive bachelor er et langt tidskrævende projekt, som godt kan trække en del tænder ud undervejs. Til gengæld er følelsen, når det er afleveret, helt ubeskrivelig. For at opnå denne følelse kræver det dog mange, mange timers hårdt arbejde og stor selvdisciplin. I denne artikel kommer en række råd til, hvordan du når i mål.

Skriv en bacheloropgave, som du selv synes er interessant

Det allerbedste råd, til at komme så nemt igennem bachelorskrivningen som muligt, er, at du vælger et emne og en problemstilling, som interesserer dig.

At du rent faktisk interesserer dig for det, som du skriver om, vil også kunne mærkes i din opgave. Engagement kan mærkes gennem ord. Er der en passion og interesse, der driver værket, vil dit bachelorprojekt helt sikkert tage sig bedre ud. Får du til gengæld valgt et emne, som du synes er tungt og kedeligt, er det også sværere at forstå det, og det er svært at løsrive sig fra det stof, som du læser. Synes du til gengæld at det rent faktisk er spændende, så er det nemmere at forklare og beskrive det hele med dine egne ord.

Lav en tidsplan – med pauser

Et bachelorprojekt er langt, og det er svært at se en ende på det, lige når du begynder. Derfor er det en god ide med en tidsplan. Både for at minde dig selv om, at der er en målstreg og for at sikre sig, at tiden ikke løber fra dig.

Når du først har lavet en tidsplan er det ikke ensbetydende med, at det er den endelig. Den skal revideres mange gange efterhånden som projektet skrider frem. Måske er der noget, der tager længere tid end du troede, mens andet til gengæld går nemmere.

Derudover er det også en god ide at lave en plan over hver enkelt dag. Og husk pauser. For at kunne arbejde godt og koncenteret kræver det, at du nogle dage holder fri.

Få andre til at læse projektet igennem

Du kan hurtigt komme til at stirre dig blind på opgaven. Få andre til at læse det igennem undervejs. Forstår udenforstående hvad du skriver, eller er det kun dig, der er helt inde i stoffet, som forstår det?

Prikken over i’et på en god opgave er god korrektur, og derfor er det en god ide at få hjælp til korrekturlæsning. Generelt, hvis der er styr på korrekturen og formalia giver det et godt førstehåndsindtryk af opgaven, og dermed er du allerede et par point fremme fra start.